Täyttöruuvit

Jussi-täyttöruuvit asennetaan tavalliseen peräkärryyn. Ruuvin suuri teho ja riittävä tyhjennyskorkeus varmistavat suurienkin kylvökoneiden säiliöiden täyttymisen nopeasti laidasta laitaan.

Video täyttöruuvin toiminnasta

https://www.youtube.com/watch?v=my3awsi3QeU

 

Ruuvit toimivat hydraulimoottorilla. Moottoria voidaan käyttää joko peräkärryn edessä olevalla traktorilla tai kylvötraktorilla. Moottori on pikakiinnitteinen, joten öljyisiä pikaliittimiä ei tarvitse käsitellä eikä peräkärryn edessä välttämättä tarvita traktoria.

Tupla-Jussissa on erillinen ruuvi lannoitteelle ja siemenelle. Patentoidun voimansiirron ansiosta tarvitaan vain yksi käyttömoottori. Käyttöventtiilin vivulla valitaan, kumpi ruuveista pyörii.

Yksiputkisen Jussi-ruuvin etuna on keveys. Sitä on helppo siirtää vaikkapa toiseen peräkärryyn, johon on asennettu jakoluukusto ja jako-osat. Ruuvissa on avattava pohjaluukku ja takaisinpyöritys, joten lannoite ja siemen eivät pääse sekaantumaan.

Jako-osat ja luukusto voidaan asentaa peräkärryn laitoihin tai hankkia erillinen pohjallinen siemenkasetti, jonka asentaminen kylvöä varten on nopeaa.

Jussi-täyttöruuvien halkaisija on 150 mm tai 200 mm. Vaippaputki on ruostumatonta terästä.Vaippaputken rakenteesta johtuen ruuvi on kevyt ja kestävä, koska syöttösuppilo ja saranointi on kiinnitetty putken palteisiin.

Jussi-Tuote on kehittänyt ja valmistanut täyttöruuveja lähes kolmen vuosikymmenen ajan. Ruuvien kaikki yksityiskohdat ovat toimivia ja käytössä kokeiltuja. Esimerkiksi ruuvin syöttösuppilo on muotoiltu niin, että sen pohja on alempana kuin lavan pohja. Kun myös lavalle tuleva väliputki on riittävän suuri, halkaisija 200mm, täyttyy ruuvi hyvin jo pienilläkin lavan kippauskulmilla eikä se pääse käymään vajaana. Ruuvien pituudet riittävät suurimpienkin kylvölannoittimien säiliöiden täyttämiseen.

Lavalle tulevat välilaidat saa nyt myös peltisinä elementteinä, jotka pikalukitaan profiililistoihin. Listoja valmistetaan yleisimpien perävaunujen laitaprofiileihin sopivina. Myös V-mallisen takalaidan voi tehdä peltielementeistä. Jussi-ruuvin jakoluukusto on nyt saatavana yleisimpien perävaunumallien viljaluukkuihin sovitettuna. Väliputken halkaisija on näissäkin luukustoissa 200mm.

Uutuus: Perävaunun laitojen päälle asennettava suursäkinavaaja, jonka avulla lannoitesäkit tyhjentyvät helposti ja nopeasti nostokoneen hytistä poistumatta. Apumiestä ei enää tarvita säkin pohjan aukaisemiseen.

Video suursäkin avaajasta

https://www.youtube.com/watch?v=VazffM6JeI8