Viljaruuvit

Jussi-viljaruuveja valmistetaan sekä hydraulimoottorilla toimivina että sähkömoottorikäyttöisinä. Ruuvin halkaisija on joko 150 mm tai 200 mm. Vaippa on joko muovia tai sinkittyä terästä. Pituudet ovat valinnan mukaan. Hydraulimoottorikäyttöiset ruuvit toimivat samalla moottorilla kuin Jussi-täyttöruuvit.

Viljakanuunassa moottori on alapäässä. Siirto on helppoa, koska viljakanuunaan saa lisävarusteena pyörät. Viljakanuunasta on saatavilla myös madallettu versio, joka sopii kartiopohjasiilojen alle.

Tasokuljettimet on tarkoitettu viljan vaakasuoraan siirtoon. Ruuviputki muodostuu kahdesta osasta. Ulommaisena on peltivaippa, ja sen sisällä muoviputki, joka samalla toimii laakerina ruuville. Jussi- tasokuljetin ei tarvitse välilaakereita. Näin ruuvi tyhjentyy kokonaan ja käynti on äänetöntä. Ruuviputki on kuitenkin jäykkä, eikä yleensä tarvitse tukirakenteita. Tarvittaessa koottavia tukiristikoita saa valmistajalta. Voimantarve on myös pieni. Kuljettimen pituus tilauksen mukaan. Väliulosottoja saa haluttuihin kohtiin.

Viljasiilojen tyhjennykseen on saatavana nivelellä varustettuja tyhjennysruuveja, joita on helppo vaihtaa siilosta toiseen. Jokaiseen siiloon voi myös laittaa oman alaosan ja siirtää yläosaa siilosta toiseen. Viljakanuunaan on nyt saatavana säädettävät jalat ja perävaunun viljaluukkuun tyhjennystä helpottava valutusletku.